Hoppa till innehåll

Suzanne de Laval

Om | Suzanne de Laval | Presentation

delaval_1mb

Publikationer
Föreläsningar
Hämta texter
Video
Blogg

 

 

 

 

 

Suzanne de Laval är arkitekt SAR/MSA och teknologie doktor. Hon har erfarenhet som praktiserande arkitekt på Wikforss Arkitektkontor AB i Uppsala, kommunal planering på Stadsbyggnadskontoret i Uppsala, forskning på KTH samt som utbildningsledare inom FFNS Arkitekter AB.

Suzanne de Laval har vidareutvecklat en metod för utvärdering av bostadsområden och annan byggd miljö, som har tillämpats i ett flertal projekt. Hon har genomfört utredningar på uppdrag av Vägverket avseende samråd och dialog samt utvärderingar av vägprojektens gestaltningskvaliteter. Hon har även medverkat i Vägverkets arbete med gestaltningsmetodik.

I ett flertal planeringsprocesser har Suzanne de Laval medverkat som expert och stöd för att få ett bra samråd och en dialog med medborgare och brukare. Bland annat i Hjorthagen, Akalla, Husby, Tensta, Rinkeby, Hjulsta, Bergshamra, Järfälla, Norrtälje, Uppsala m.fl.

Suzanne de Laval är ordförande i arbetsgruppen ARKiS, Arkitektur i skolan inom Sveriges Arkitekter och var 2008-2010 ledamot i Arkitekturmuseets insynsråd.

I sitt arbete med barn och arkitektur har Suzanne de Laval byggt upp ett stort internationellt nätverk. I många av de samrådsprocesser där hon deltar finns det ett inslag av medverkan för barn som berörs av den aktuella planfrågan.

Följ Suzanne de Lavals blogg Arkitekturpedagogen

Mail: suzanne.delaval@arkitekturanalys.se

Arkitekturpedagogen

användarperspektiv i arkitektur och planering

%d bloggare gillar detta: