Hoppa till innehåll

Gåturer i Fors

Fors kartaI anslutning till projektet ”Fors förnyelse – utveckling av landsbygdscentrum” har två gåturer arrangerats i Fors i Avesta kommun. Gåturerna inleder arbetet med en förstudie där förslag till förnyelse kommer att presenteras. Sammanlagt deltog 34 personer, varav tre skolungdomar. Invånarna i Fors önskar sig ett mer tilltalande centrum. Deltagarna var medvetna om att Fors har en modern arkitekturskatt att vårda, nämligen Erskinehusen. Projektet är initierat av invånarna i Fors och stöds av Fors IK, Folkare Landsbygdsforum samt tre större fastighetsägare i Fors. Länsstyrelsen i Dalarna har givit bidrag till förstudien som utförs av landskapsarkitekten Peder Melin, Ramböll. Det hela dokumenterades i flera tidningar, bl. a. Dalademokraten.
Läs artikeln i Dalademokraten

2 kommentarer Kommentera
  1. Cecilia Wåhlin Öster #

    Hej Örjan. Bor utanför Fors som stor skogsägare med Leif Öster. Vi driver Dalagård ( http://www.dalagard.eu.) En ekoturismanläggning i biosfärområdet Nedre Dalälven. Inte visste jag att du var engagerad i utvecklingen av Fors! Jätteroligt. Min man Leif har också varit med där.
    Hälsningar Cecilia Wåhlin Öster

    2013/08/16
  2. Hej Cecilia, tack för ditt gensvar. Det är framför allt Suzanne som har medverkat med Gåtur-metoden för dialog om utvecklingen av Fors. Vi är imponerade av det lokala initiativet och samarbetet. Bilderna från Dalagård är ju fantastiska, särskilt den med kräftfatet! Att kunna hyra en dalagård är ett storartat erbjudande. Fina byggnader, fin arkitektur, fina interiörer. Kul att återknyta kontakten på detta sätt. //Örjan

    2013/08/17

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Arkitekturpedagogen

användarperspektiv i arkitektur och planering

Kort sagt

Arkitektur, planering och kommunikation

%d bloggare gillar detta: