Hoppa till innehåll

Bygga stad för barn – välkommen till bokrelease

IMG_1339 Bygga stad för barn är en kunskapsöversikt om barn och ungdomar, täta stadsmiljöer och metoder för delaktighet och barnkonsekvensanalys. Den har författats av Suzanne de Laval och ges ut av Arkus. Fredag den 9 oktober kl 16 är det dags för release och ett samtal om boken mellan författaren Suzanne de Laval och Li Pamp. Det äger rum i ArkDes och Moderna Museets gemensamma entré. Se mer nedan!Barnistad

En kommentar. Kommentera
  1. Intressant läsning. Viktig diskussion om vem staden planeras för. I Malmö och jag antar i Stockholm också, planeras staden för kreativa och tillväxt. En del förfallna lekplatser byggdes förvisso om för ett par år sedan. Men barn är ingen högprioriterad grupp i Malmö. Massvis med dagisplatser saknas och samtidigt planerar kommunen fler och fler bostadsområden för höginkomsttagare utan att tänka igenom vad stadens invånare och barn egentligen behöver. När Bo01 byggdes planerades området för att inte locka till sig barn. Tvärtemot vad byråkraterna tänkte flyttade massvis med barn dit och fortfarande idag 14 år efter bomässan saknas massvis med skolplatser i stadsdelen.

    2015/10/12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Arkitekturpedagogen

användarperspektiv i arkitektur och planering

Kort sagt

Arkitektur, planering och kommunikation

%d bloggare gillar detta: